Create or be Consumsed

Deze week dreef ACID (Nathan Vandergunst) de spot met videofragmenten en uitspraken van Gilles Ryde. Dat is dus de kracht van personal branding.

Deel met vrienden

Deze week postte een van de grootste Vlaamse YouTubers, ACID (Nathan Vandergunst), een video waarin hij de spot drijft met videofragmenten en uitspraken van Gilles Ryde.

Dat is dus de kracht van personal branding.

Ongeveer een jaar geleden begonnen we met HAUSE media in te zetten op zowel de branding van GR Solutions als de personal branding van GRS founder Gilles Ryde. 

Wanneer zo’n grote YouTuber zo getriggerd raakt, dat hij zijn kostbare tijd en energie in jouw content steekt, dan weet je dat je een powerful message verspreidt. 

“De graad van onzekere mannen ligt hoger dan ooit”

In onze huidige maatschappij neemt het aantal onzekere mannen steeds toe. 

We zien steeds vaker mannen die hun onzekerheid proberen te verbergen door succesvolle mannen af te breken. Maar waar komt deze toename van onzekerheid vandaan? En waarom voelen deze mannen de behoefte om anderen naar beneden te halen?

Het “Wolf of Wall Street” effect

Het “Wolf of Wall Street” effect heeft veel kritiek gekregen door de manier waarop het een negatief beeld van mannelijkheid promoot. 

Het draagt bij aan een cultuur waarin materiële rijkdom nastreven en een excessieve levensstijl gezien wordt als een teken van succes en mannelijkheid. 

Dit verhoogt druk op jonge mannen om aan deze normen te voldoen, wat leidt tot onzekerheid en zelftwijfel.

Consume or create

Een van de snelste manieren om dat ongemakkelijke gevoel te laten verdwijnen, is door “easy dopamine” te chasen, wat genormaliseerd wordt in onze maatschappij. Zoals social media, roken, alcohol, sex, etc.

Deze cultuur van streven naar korte termijn pleasures en het vermijden van ongemak, wordt versterkt door de opkomst van sociale media en de constante stroom van informatie die we dagelijks te verwerken krijgen.

Wist je dat er in je hersenen evenveel dopamine aangemaakt wordt wanneer je door social media scrollt, als bij de ratten in het experiment van B.F. Skinner? 

Die werden geconditioneerd om op hendels te duwen tot er een reward voorgeschoteld werd. Maar die reward was heel onvoorspelbaar.

Jij bent precies zo’n rat wanneer je urenlang ligt te scrollen tot er nog eens een video passeert die je doet lachen.

Wees je dus bewust van welke content je consumeert.

Draagt het bij aan je welzijn op lange termijn? Of voel je je op dit moment even opgelucht?

The things that trigger you in others are often reflections of what you need to work on within yourself

De eigenschappen of gedragingen van anderen die je boos, geïrriteerd of ongemakkelijk maken, zijn een directe weerspiegeling van iets binnenin jezelf dat nog aandacht nodig heeft. 

Misschien heb je bepaalde emoties of gevoeligheden nog niet erkend of verwerkt, of projecteer je onbewust je eigen waarden of overtuigingen op anderen. 

In plaats van de schuld bij anderen te leggen, is het belangrijk om naar binnen te kijken en te onderzoeken waarom bepaalde situaties of gedragingen je zo sterk raken. Neem dus radicale verantwoordelijkheid op voor alles in je leven. 

Dit kan een kans zijn om te groeien, jezelf beter te leren kennen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Ben jij iemand die niet bang is om met zichzelf geconfronteerd te worden? En je ziet het leven groots? Sluit je dan aan bij ons team.

Inhoud

Meer blogs

Ontdek de cases

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de gratis Sales Masterclass

Niet iedereen is een geboren verkoper, maar het is iets dat je kan (en moet) leren.

Want zonder sales is er geen sprake van business.

Jouw carrière start hier.

Een impact maken op je leven doe je door te springen en er volledig voor te gaan. Als je verandering wil, dan moet jij die verandering zijn.


Een krachtige omgeving start bij jezelf.