Verkoper van de maand September

Met een omzet van €163.251,75 draagt Mathias de titel "Verkoper van de maand" in September!

Deel met vrienden

Introductie

We hebben de eer om een van onze eigen verkopers in de schijnwerpers te zetten. Deze maand was het Mathias die deze prestigieuze titel geclaimd heeft. We hebben Mathias gevraagd naar zijn strategieën voor succes, en hij heeft enkele waardevolle inzichten gedeeld die niet alleen andere verkopers kunnen inspireren, maar ook inzicht geven in hoe een positieve mindset en continue training kunnen leiden tot uitstekende verkoopprestaties.

Mathias, wat zijn enkele specifieke strategieën of benaderingen die je hebt toegepast om uit te blinken in je verkoopprestaties deze maand?

Mathias deelt een belangrijke sleutel tot zijn succes, al dan niet de belangrijkste sleutel tot zijn succes: een positieve houding. Hij merkte op dat positiviteit zich onbewust weerspiegelde in zijn intonatie, lichaamstaal en zelfvertrouwen tijdens gesprekken met klanten. Zo benadrukt hij de cruciale rol van mentale voorbereiding en mindset in het verkoopproces. Hoe je jezelf presenteert en hoe je je voelt, beïnvloedt rechtstreeks de reactie van klanten.

De rol van GR Solutions

Mathias wijst op het belang van teamtraining. Elke maandagochtend komt het team samen voor een vergadering waar feedback wordt gegeven over de pitch, spreekstijl en verhaalvertelling. Deze voortdurende training heeft Mathias en zijn collega’s geholpen om te blijven groeien als verkopers. Training en zelfreflectie zijn de bouwstenen van vooruitgang.

Welke adviezen zou je geven aan andere verkopers die hun prestaties willen verbeteren en ook “Verkoper van de Maand” willen worden?

Mathias benadrukt het belang van leren van anderen. Hij adviseert andere verkopers om aandacht te besteden aan wat hun collega’s goed of fout doen. Observatie en reflectie zijn waardevolle eigenschappen om persoonlijke vaardigheden te verbeteren. Door de feedback die anderen ontvangen, kunnen we onze eigen verkoopvaardigheden evalueren en verbeteren.

Welk omzetcijfer heb je behaald als “Verkoper van de Maand”?

In de maand september heeft Mathias indrukwekkende resultaten geboekt met een omzet van €163.251,75. Dit vertegenwoordigt maar liefst 17,96% van de totale omzet van het hele team. Zijn prestatie illustreert de impact van zijn benadering en mindset op de verkoopresultaten.

Hoe heeft de erkenning als “Verkoper van de Maand” je gemotiveerd om volgende maand nog verder te gaan?

De erkenning als “Verkoper van de Maand” is voor Mathias een bevestiging van zijn inzet. Maar hij benadrukt dat dit slechts het begin is. Mathias beseft dat in verkoop elke maand een nieuwe uitdaging met zich meebrengt, en dat er altijd concurrentie is. Hij ziet deze erkenning als een motivatie om voortdurend te blijven leren en streven naar excellentie.

Hoe ben je erin geslaagd om een balans te vinden tussen het aanpakken van klantbehoeften en het bereiken van je verkoopdoelen?

Mathias zet klanttevredenheid voorop. Hij benadrukt dat hij klanten nooit iets zou aanbevelen dat hij niet aan zijn eigen familie zou voorstellen. Voor hem is het belangrijk om klanten echt te helpen, niet simpelweg iets te “verkopen”. Zijn aanpak is erop gericht om klanten de best mogelijke oplossing te bieden, zelfs als dat betekent dat er soms van de verkoop wordt afgezien.

Welke aspecten van GR Solutions’ training heb je het meest waardevol gevonden in je groei als verkoper?

Mathias deelt dat de waarde van storytelling tijdens de training hem het meest is bijgebleven. Het vermogen om een verhaal te vertellen dat duidelijk maakt hoe een product of dienst een probleem kan oplossen, is een techniek die hij vaak toepast en effectief vindt. Het stelt hem in staat om klanten op een indirecte maar begrijpelijke manier te overtuigen.

Kun je een moment delen waarop je hebt ervaren hoe jouw benadering als verkoper een positieve impact had op een klant en hoe dat je heeft geïnspireerd?

Mathias deelt een inspirerend verhaal over een klant die enorme besparingen op haar energierekening heeft gerealiseerd dankzij de oplossing die hij heeft aangeboden. De klant betaalde voorheen €300 per maand voor elektriciteit, maar door Mathias zijn hulp was haar rekening in september slechts €26. Dit soort succesverhalen zijn de drijvende kracht achter Mathias motivatie om door te gaan en anderen te blijven helpen.

Samengevat

Mathias zijn titel als “Verkoper van de Maand” is een resultaat van zijn positieve houding, voortdurende training en toewijding aan het helpen van klanten. Zijn verhaal is een bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar succes in de wereld van verkoop. We kijken uit naar de volgende prestaties van Mathias en de verdere groei van ons team.

Inhoud

Meer blogs

Ontdek de cases

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de gratis Sales Masterclass

Niet iedereen is een geboren verkoper, maar het is iets dat je kan (en moet) leren.

Want zonder sales is er geen sprake van business.

Jouw carrière start hier.

Een impact maken op je leven doe je door te springen en er volledig voor te gaan. Als je verandering wil, dan moet jij die verandering zijn.


Een krachtige omgeving start bij jezelf.